ProJazz en Cutting Edge jazzfestival

ProJazz in Den Haag is een concertorganisator die op verschillende locaties zeer uiteenlopende jazzconcerten organiseert. Daarnaast organiseren zij een keer per jaar het Cutting Edge Jazzfestival in Theater De Nieuwe Regentes.

Sabina van Musiqmama doet de publiciteit voor zowel de concerten door het hele jaar heen, als ook het festival in het najaar.

Paradox LIVE!

Sinds 2017 produceert Sabina van Musiqmama een TV programma voor Paradox Tilburg, getiteld Paradox Live! Hieronder zijn een aantal afleveringen te zien:


Paradox Tilburg

Paradox is Meer dan Jazz! Paradox is het Tilburgs podium voor de spannende klanken van hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek, de zoektochten van de moderne gecomponeerde muziek, de noise van spannende pop en rock, die de muzikale grenzen verkent, de onbekende geluiden van elektronische en computermuziek, de prachtige stemmen en instrumenten van de wereldmuziek, de eerste stappen van beginnende muzikanten en bands, de gezellige, nerveuze presentaties van de workshops, de schetterende koperklanken en dwingende ritmes van vier big bands, de gelouterde stem van de blues, de ontmoeting van professionals en amateurs.

Musiqmama & Paradox

Sabina Vissers van Musiqmama werkt sinds maart 2015 een dag in de week voor dit fantastische muziekpodium in Tilburg. Zij verzorgt de persberichten, sociale media en andere acties om de concerten van Paradox onder aandacht te brengen van het publiek.

Sinds 2017 produceert Sabina ook het TV programma Paradox Live! Bekijk op deze pagina enkele afleveringen 🙂

Okeh Records – jazzlabel van Sony Music

De wedergeboorte van een legendarisch label

Het platenlabel OKeh (uitgesproken als ‘okee’) werd opgericht in september 1918 door Otto K.E. Heinemann, toen hij zijn eigen opnamestudio en grammofoonplatenperserij startte. De initialen van de oprichter vormen de naam van het platenlabel “Okeh”…

Aanvankelijk begon het label met het uitgeven van populaire liedjes, dansnummers en vaudeville sketches, wat vergelijkbaar was met de koers van andere labels, maar Heineman wilde ook releases uitproberen met muziek voor publieksgroepen die door de grotere platenmaatschappijen genegeerd werden… Zodoende produceerde OKeh opnames in het Duits, Tsjechisch, Pools, Zweeds en Jiddisch voor de allochtone gemeenschappen in de VS.

In 1920, werden de opnames door Ralph Peer van de Afro-Amerikaanse blues zangeres Mamie Smith tot ieders verbazing een gigantische hit. En zo boorde het bedrijf de potentie van de nog vrijwel onaangebroken markt voor blues en jazz met Afro-Amerikaanse artiesten voor het eerst aan. Louis Armstrong, Duke Ellington en Bix Beiderbecke zijn slechts een paar namen van de jazz-grootheden die zijn uitgebracht op het label.

Columbia Records nam het label in 1926 over en exploiteerde het tot in de jaren ’60, met jazz en R&B-opnames. In 1994, werd het label na decennia van stilte opnieuw leven ingeblazen door Sony Music, die het doorstartte als een Blueslabel van de nieuwe generatie. De eerste nieuw getekende artiesten bij OKeh waren onder meer Keb ‘Mo, Popa Chubby, en Little Axe.

In 2000 trok Okeh zich terug, maar in 2013 blaast Sony Music OKeh weer nieuw leven in en is het terug als jazz-label. En wel met zeer gerenomeerde internationale jazzartiesten, zoals onder meer John Medeski, Michel Camilo, Bobby McFerrin, Bob James & David Sanborn, Bill Frisell en meer… Sinds de reïncarnatie van Okeh Record in 2013 zijn er ieder jaar vele prachtige releases op het label verschenen.

Hieronder een lijst met links naar persmailings over deze releases. De meest recente staan bovenaan. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook terecht op www.okeh-records.com.